~~Bananowa jaglanka na mleku z cynamonem, bakaliami, masłem orzechowo-kokosowym, czekoladą i resztą banana~~
1 banan
1/4 szklanki kaszy jaglanej
3/4 szklanki mleka
2 łyżeczki masła orzechowo-kokosowego
garść bakalii (orzeszki ziemne, rodzynki, pokrojona figa)
gorzka czekolada 90%
cynamon
Kaszę jaglaną prażymy w suchym garnku do czasu gdy poczujemy ładny, orzechowy zapach. Zalewamy ją mlekiem, mieszamy i gotujemy chwilę pod przykryciem. Po chwili dodajemy 1 łyżeczkę masła i część pokrojonego w plasterki banana, mieszamy. Gotujemy aż kasza wchłonie mleko i zmięknie. Dodajemy bakalie i cynamon. Przekładamy do miseczki, posypujemy cynamonem, ozdabiamy bananem, czekoladą i masłem orzechowym.
Smacznego!
o boze pyszne! lece do kuchni robic na sniadannko:D
OdpowiedzUsuńDaj znać jak wyszło, jeśli się zdecydowałaś :)
UsuńZdecydowanie najlepsze połączenie , też uwielbiam jaglaną i jest u mnie w szafce zawsze :) !
OdpowiedzUsuńPyszne połączenie <3
OdpowiedzUsuńTaka trochę jaglanka Elvisa - a on wiedział, co dobre ;p
OdpowiedzUsuńNa pewno smaczna ;D
OdpowiedzUsuńNie zaprzeczę :)
Usuńgenialne połączenie! :)
OdpowiedzUsuńPrawda. Mogłabym jeść codziennie i chyba by mi się nie znudziło :)
UsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
UsuńWygląda przecudownie, muszę kiedyś taką zrobić ;)
OdpowiedzUsuńKoniecznie :)
UsuńJaglanka z bananem i PB to chyba najlepsze śniadanko pod słonćem
OdpowiedzUsuńA te masełko to domowe ?
Zgadzam się z Tobą, i tak domowe :)
UsuńNie robiłam jeszcze bananowej jaglanki, a szkoda! Muszę koniecznie to nadrobić :)
OdpowiedzUsuńA może właśnie taka Ci zasmakuje? :)
Usuń