niedziela, 13 lipca 2014

177/ Egzotycznie

Dobrego mleka brak, ale to nie znaczy, że ma być niesmacznie ;) 
Olej kokosowy nadaje ciekawego aromatu - bać się go nie należy, bo jest zdrowy, a tłuszcze przecież są nam potrzebne (chociaż bardziej od samych tłuszczów przerażające jest smażenie na nich).


Kasza jaglana z suszonymi daktylami, bananem, olejem kokosowym i melonem
Millet groats with dried dates, banana, coconut oil and melon


Tymczasem 'umieram' i jednocześnie się z tego cieszę - to chyba może oznaczać tylko jedno? 
Po kilku miesiącach przerwy boli bardziej.
Chyba nie jest ze mną tak źle, skoro jest z powrotem.

Coś motywującego na dziś?
"Faith is taking the first step, even if you don’t see the whole staircase."

14 komentarzy:

  1. Ale pyszne smaki! I ten banan *.* Warto wierzyć, że będzie lepiej <3

    OdpowiedzUsuń
  2. Kurde, że mnie tak nie chce zaboleć ;P
    Na oleju kokosowym ze spokojnym sumieniem można smażyć )
    Pyszne to egzotyczne śniadanko :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wiem, że smażyć można, bo zdrowy olej itp., ale mimo tego, to jest smażenie, no i... dalej próbuję pozbyć się takich lęków.
      Trzymam kciuki, żeby zabolało! :)

      Usuń
  3. ile bym dała żeby mnie tak bolało!
    pysznie podałaś tą jaglankę :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zmotywowałam trochę? Razem jest nam raźniej ;p

      Usuń
  4. Smażenie nie jest takie straszne jeśli robi się to z głową. Nie bój się tego, nie ma czegi :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Jest z powrotem? Po jak długiej przerwie? Super, to już naprawdę oznaka, że się starasz! :)
    A my dzisiaj obie poszłyśmy jak widzę w egzotykę :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Najpierw nie było przez ok. pół roku (?), potem miałam przez 4 bardzo słabo (trwało 2 dni, mało obficie), chociaż raz zdarzyło mi się nawet 2 razy w ciągu miesiąca, potem znowu nie miałam przez 3 miesiące i teraz jest z powrotem.
      Skoro nie żyjemy w tropikach, możemy mieć je chociaż na talerzu ;p

      Usuń
  6. Olej kokosowy jest świetny! Nawet smażenie na nim jest zdrowe, więc nie ma czego się bać :)
    Lubię takie egzotyczne smaki :3

    OdpowiedzUsuń
  7. Dziewczyno weź się ocknij, skoro przeraża cie olej to ty zgnijesz w prawdziwym życiu bez mamusi i tatusia...

    OdpowiedzUsuń
  8. uwielbiam ten olej za cudowny smak i to właśnie on jest jednym z najzdrowszych olejów i nie bój się na nim smażyć na prawdę ;)
    Muszę wypróbować takiej egzotycznej jaglanki bo bardzo nią kusisz !

    OdpowiedzUsuń
  9. pomysł kaszy z dodatkiem posmaku kokosowego, wow! :) Mnie się podoba ;)

    OdpowiedzUsuń
  10. kasza z dodatkiem kokosowym-zaintrygowałaś mnie :) Dobre to musi być!

    OdpowiedzUsuń

Śmiało wyraź swoje zdanie! Każdy Twoje słowo się liczy :)